Välj länk:

startsida

info

punktskrift

spel

väskor

knyppla-frivoliteter

sytt till hemmet

spishanddukar

bag in box

stickat

tips-ideer

garn

rea

 

Ryggsäck

Håller på med en ryggsäck som kan fungera som handväska också. Har nu äntligen blivit färdig med. Jag har även hunnit prova den så att min ide funkar och att den inte är klumpig att på sig.

Min ryggsäck är fylld av bilder som jag sytt på symaskinen. De innehåller bilder på sömnad, knyppling och frivoliteter. Givetvis finns namnet på framsidan oxå. Den är inte så stor att den inte går att ha under kappan eller jackan vid trängsel, för att slippa stöld av något som finns i den. Desto mindre väska är det att gömma under kappan och den blir lättare att bära.

fram ryggsäck

bak ryggsäck

Konceptet på mönstret går enkelt att ändra till egna önskemål.

Beskrivningen på att sy ryggsäcken eller axelväskan kommer hör. Det är samma beskrivning men måtten är ändrade.

Ladda hem beskrivningen i form av pdf här sy ryggsäck

skriv gärna om vad du tycker av beskrivningen.

När ryggsäcken eller väskan sys ihop så är det enklaste att ta framsidan först o därefter baksidan. Allt kan verka rörigt men kolla allt efter varje söm så blir det inga större fel. På bilden nedan är framsidan isydd och nu ska baksidan sys i.

sytt i framsidan

 

Axelremsväska

Nu kommer det nya väskor med symaskinsbroderi på. Storleken på väskorna får inte vara större än att det viktigaste får plats i. Allt onödigt ska bort för att inte väskan ska bli för tung o klumpig.

Den jag startade med ser ut så här. Först framsidan.

framsida väska

Motivet på framsidan skall vara ett som visar vad jag är intresserad av. Eftersom jag återbrukar vad jag kan så är axelremmen från en väska som jag skrotade. Den stängs med blixtlås. Storlekan är ca 20x15x5 cm. Alldeles lagom för att ha under kappan om jag är ute i folksamlingar.

Baksidan ser ut så här.

väska baksidan

Att jag har en spindel där att många gånger känner jag mig som en spindel i ett osynligt nät där jag ska hålla i trådarna.

Men i ett steg för att förnya mig själv så valde jag en färg som jag inte tyckte om, men gör det nu. Tvättas i maskin då tyget och foder är i bomull och krymper lika.