Välj länk:

startsida

info

punktskrift

spel

väskor

knyppla-frivoliteter

sytt till hemmet

spishanddukar

bag in box

stickat

tips-ideer

garn

rea

 

Tips och ideer

Visar hur starten kan bli bättre när strumpor eller vantar startar stickningen. Det fungerar även vid start på rundstickor.

Här kommer tipset om att montera ett virkat djur som det instoppat sedlar i. Det är en rosa elefant som skulle innehålla pengar som var den egentliga julklappen.

 


 

Börja stickningen vid rundstickning eller 4 stickor

Lägg upp maskorna som vanligt, vad det nu är. Den ändan som är kortast brukar jag ha emot mig och tråden från nystanet bakom stickorna.

Här har jag rosa färg på den korta tråden som jag har emot mig. Den gråa tråden kommer från nystanet.

lagt upp maskor här har jag upp maskorna på 4 strumpstickor
första räta maskan När jag sedan startar att sticka tar jag tråden emot mig, rosa på bild, och stickar första m rät
andra maskan avig

därefter tar jag tråden bakom arbetet, den grå från nystanet, och sticka maska 2 avig.

Därefter fortsätter jag med 1r 1a i resåren.

Det har ingen betydelse om det är rund- eller strumpstickor

 

Rosa elefant

elefant

Elefanten skulle vara rosa o först virkade jag den i Freja garnet och efter Svarta Fårets mönster bok i Candy. Där finns olika vilda djur och jag slapp att göra ett eget mönster. Första bilden visar hur jag rullar pengarna runt ett snöra som dragits igenom hålen i knappen. Bara för att inte pengarna ska dras itu. Därefter virade jag vadd runt om pengarna och snodde mattvarp om.

virade sedlarvadd runt om

Elefantens huvud och ben virkade jag färdiga och stoppade med vadd. Kroppen virkade jag tills jag hade 3 varv kvar mot baken på elefanten. Stoppade lite vadd i kroppen mot yttersidan. Därefter stoppade jag in 'pengakorven' i rumpan och till sist fyllde jag kroppen med vadd runt om. Till sist stoppades den virkade biten, 3 varvs bit, in för att täcka pengarullen. Det sista blir att virka så många varv att rullen kan tas ut utan att behöva sprätta upp de fasta maskorna.

rumpan med täckbitvirkar runt hålet

Till sist blir det att försöka gömma alla trådändar osynligt inuti elefantens kropp till den slutliga monteringen. På bilden nedan så knöt jag en rosett runt svansen på elefanten. Det var då att knyta upp rosetten, dra ut plattan för att därefter ta fatt i mattvarpen och dra ut pengarullen.

färdig rumpa