Välj länk:

startsida

info

punktskrift

spel

väskor

knyppla-frivoliteter

sytt till hemmet

spishanddukar

bag in box

stickat

tips-ideer

garn

rea

 

Bullkorg

En korg till nybakta bullar är inte helt fel. Det finns även ett lock till för att bullarna ska hålla sig varma längre.

brödkort

korgen med lock och ett symaskinsbrodei ovanpå

bullrecept

På undersidan av locket finns receptet på bullarna. Då finns det alltid till hands. De går även att sätta i deg på morgonen om de ska vara till kvällens bjudning. Du får även en bild på bullarna.

bullar

 

Tallriksvärmare

Det är små vetekuddar som används för att hålla maten varm på tallriken 15-20 min när man äter. Den värms i micron som vanliga vetekuddar tills den blir riktikt varm. Lägg den sedan på bordet o ställ tallriken ovanpå för att hjälpa till att hålla maten varm och på så sätt få den godare. Svårt att ge klara besked om hur den ska värmas för det beror på hur modern micron är och vilka inställningar som ska göras.

Kan även användas som värmekudde när man har ont och det är små ställen. Barn o babys kan de också användas till men det får göras när man vet vad man gör, så de inte bränns eller babyn tycker illa om det. Det går även att lägga den i frysen om ett ont ställe ska kylas istället för värmas. Fungerar även till kaffekannan så kaffet är varmt längre.

Yttertyget är sytt i oblekt linne med tunna vita ränder. Vetekudden läggs sedan i den som när man lägger in en huvudkudde i ett örngott. Det finns inga knappar som kan ramla av eller ställa till trassel för den som ser dåligt.

Det går även att köpa lösa fodral med broderi på eller namn. Är det någon som är blind så kan den få namnet i blindskrift istället för vanlig stil. Vetekuddarna och blindskriften är testad av en blind person i min vänkrets så jag vet att det stämmer med verkligheten.

Kudden till vänster är utan namn, den andra till höger har namnet i vanlig stil och blindskrift. Storleken är ca 22 x 22 cm.

tallriksvärmaretallrikvarmare

Ränderna visar hur vetekudden är uppdelad i 9 fack med vete för att den ska kunna forma sig efter tallriken. Den får ej vara för hög för då kan det bli problem att hitta bestiken om synen är dålig.

Här nedan kommer fler olika fodral till tallriksvärmarna.

tv-uggla 1

uggla nr 1

tv-uggla 2

uggla nr 2

tv-uggla 3

uggla nr 3

tv-kaffekopp

kaffekopp ljusgrön el oblekt linne btn

tv-fötölj o kopp

fåtölj och bord m bok ljusgrön el obl btn

 

tv-candy pinna

rött med candy stång

tv-julkrans

röd med julkrans

tv-spindelnät

röd med spindelnät

 

 

Priset på vetekudde till tallriken kostar 60 kr med enfärgat eller randigt yttertyg. Ska det vara ett motiv på yttertyget så kostar det hela 85 kr. Extra yttertyg kostar 35 kr styck. Motivet är då i konturer eller som det heter vintage på modernt språk.

Broderad text som namn kostar 15 kr / namn. Blindskriften är gratis.

Bilden nedan visar blindskriften och namnet.

blindskrift o namn

 

Tabletter att använda vid dukning

Vid dukning av bordet och du vill använda tabletter så finns det olika alternativ. Jag har gjort med en bestickficka nere till höger o en liten sleif att fästa servetten i på vänstra sidan. I den lilla sleifen har jag broderat dit namnet i vanlig skrift och överst på tabletten står namnet i blindskrift. Detta för att alla ska kunna se vem som ska sitta på platsen. Mönstret på bestickfickan måste vara så även en blind ska kunna känna bilden och se vad det är. Till vardags har vi glastallrikar så det är därför det visas med en sådan.

tablett Fredrik

tablett med blindskrift

tablett Linda

dukad tablett

De går att beställa med olika motiv som har kraftigare konturer i motivets linjer.

Priset för tabletterna är 70 kr styck.