Välj länk:

startsida

info

punktskrift

spel

väskor

knyppla-frivoliteter

sytt till hemmet

spishanddukar

bag in box

stickat

tips-ideer

garn

rea

 

I bilden ovan är det knypplade hjärtat till vänster resultat av en mysterieknyppling som jag hade på kursen i Ystad våren 2016.

 

Material för knyppling o frivoliteter

Har små askar i tyg för att ha knyppelpinnar i. Den rymmer 50 st pinnar av den lite större storleken och ca 80 pinnar av den danska modellen. De är lite mindre i omkrets än de svenska. Priset är 50 kr st och sydd i linne och bomull. Det går även att ha andra saker i den.

knyppelpinne ask knyppelpinneask knyppelpinneask

 

 

Börjar med små saxar för tråd och som klipper ända ut i spetsen. Är vänliga att arbeta med då de öppnar sig själv efter att den använts. Levereras i plastficka att förvara den i. Priset är 40 kr / styck. Längden är 11cm lång.

sax

 

Till knyppling o frivoliteter har jag satt i en ring 4 virknålar i olika grovlekar. De är 0,6 - 0,75 - 1,0 - 1,25, finare till grövre. Virknålarna är till att ta upp tråden i en picot eller båge för att foga ihop delarna vid båda hantverken. Ringen kan fästas på fingret. Priset är 90 kr / set.

virknålar i ring

 

Knyppelpinnarna samlas vid transport på en smal träplatta och hålls fast med en bit gummiband. Finns i 2 storlekar för 5 eller 6 par och kostar 15 kr styck.

hållare till pinnar

Garnet som jag säljer till knyppling är Bockens knyppelgarner. Finns de flesta kvaliteter hemma o jag tar 43 kr/ rulle rakt av.

 

Frivolitetskyttlarna som jag har hemma visas på bilden. De kostar 25 kr / st.

frivolitetskyttlar