Välj länk:

startsida

info

punktskrift

spel

väskor

knyppla-frivoliteter

sytt till hemmet

spishanddukar

bag in box

stickat

tips-ideer

garn

rea

 

 

Den här sidan ska vara för grejor som kan underlätta för de personer som ser sämre (behöver inte göra det) eller har något annat problem.

Grejorna som kommer här finns ibland även på sidan sytt för de belyser olika sätt att se det på.

Vi börjar med tabletter som man dukar med. Där kan få en liten bild på bestickfickan på höger sida. I vänstra sidan finns en liten slejf för servetten med namnet på den ska äta där.

I nerderkanten finns namnet broderat i punktskrift. Den som ser dåligt kan känna den utan att behöva ta på tallriken. Detta är en ren beställningsvara där jag får veta namn, färger och kavalitet. De kostar 80 kr styck.

tablett m punktskrift

 

Nästa fodral är till besticken på utflykten. Var och en tar sin ficka med besticken i när man ska äta. Därefter stoppas de igen och kan användas en gång till. Torka av dom innan med en servett! Vid nästa måltid tar var och en sin ficka o kan använda besticken igen. Blir miljövänligare än plastbesticken.

Har man någon med ett funktionshinder kan man få en lapp med en bokstav och få den i punktskrift. På så sätt kan även en synskadad kunna ta rätt bestickficka. Har läst att de som gör en bild i huvudet av bokstav-punktskrift och kan på så sätt komma ihåg sin egen ficka. Dessa kostar 30 kr styck. Är också en beställningsvara där färger, kvalitet och ev bokstäver får diskuteras.

bestickfodral

 

____________________________________________________________