Välj länk:

startsida

info

punktskrift

spel

väskor

knyppla-frivoliteter

sytt till hemmet

spishanddukar

bag in box

stickat

tips-ideer

garn

rea

 

Bag in box lådor

Det är egentligen en konstig rubrik på en sida bland textil o hantverk. Men de lådorna finns både till äppeljuise och till rapsolja som Gunnarhög säljer. Det är pappet som är i dessa tomma kartonger som är bra att arbeta i. Det är bestruket med ett lim som gör papperet starkare och lätt att skära i bitar.

Det började med jag ville ha lådor som gick att göra platta om de inte behövdes. Eftersom jag arbetar med tyger ville jag klä dom med tyg för att det skall se snyggt ut. I min iver att återbruka så mycket som möjligt och att materialet är lätt att få tag på istället för att slänga lådorna.

Jag använder bara de stora sidorna och de bitar av kanterna som är hela och utan ihopklistrade kanter. Största storlekan är ca 18-19 x 24-25 cm. Det är bra för då blir storleken på asken eller locket inte så stor, eller begränsad storlek. Det går bra att skära med en mattekniv eller vass kökskniv och på en stor skärbräda som är gjord i plast. Till linjal har jag delat en tapetserarlinjal i 2 bitar, 50 och 100 cm längder. Den är rak och hög i kanten så att jag inte ska slinta med kniven och skära mig. Klipp inte ut delarna för det blir inte raka linjer utan de blir fasade av saxen.

 

Askar med lock

Jag börjar med lite bilder på de olika locken till askarna.

Locket till asken där jag har nålar o tråd till skinnsömnad har lamm som skuttar runt. I bottnen sydde jag ett får som ser ledset ut med en text till.

lamm på lock får i botten

Lock och ask till mina frivolitets grejor. Det är till det arbete som jag håller på med. Den tomma asken har oxå ett budskap.

frivolitetsask-lock frivolask-fylld

Instruktionerna om hur du syr en ask med lock finner du i pdf-en som jag lägger upp här.

sy lådor av bag in box lådor

 

Till toppen

 

Lådor till min montörs-pall

Jag har sytt 5 lådor till att ha på plattan undertill på pallen som jag sitter på när jag syr. De står mellan muttrarna som hjulen är fästade i. Dessa lådor kan jag inte fälla ihop för bakkanten är välvd. Det är bara sidorna så jag får sätta dom i varandra. Om inget annat så har de små barnbarnen något att leka med.

pall m lådor

 

Till toppen

 

 

Lite fler tips på vad lådorna kan användas till:

ha småsaker i hyllan sätta små böcker i den

Bilden till vänster visar att jag har skuret av framsidan och har olika småsaker i för att ha det på samma plats.

Bilden till höger har jag gjort på samma sätt men i den har jag böckerna till min symaskin. De är knappt i A5 storlek och hade inget att dom i stående i hyllan. Det går att klä dom med tapet eller annat papper så syns det inte vad det varit i dom från början. Den till höger står inklämd mellan två A4-vanliga pärmar så det inte syns vad det varit i den.

På locket till mina julband har sytt på ett broderi i korsstygn. Det satt monterat i en s.k. flexiram o började bli smutsigt. Efter tvätt i en kokande gryta så sköljde jag dom - ca 100 st olika i vatten och strök dom torra utomhus. Det är för fuktigt för att göra inomhus.

ask till julband låda m påskmotiv

Under locket med kycklingen har jag en låda fylld med band till påsk eller våren. Tygerna är vanliga bomullstyger och så har dekorerat med olika band ovanpå och kanterna till locket. Oftast är det stundens ingivelse vad det blir.

Till toppen

Jag köper mina mönster ifrån Amerika på adressen:

hhtp://www.emblibrary.com